DRUH |
bavorský weizenbock |
BARVA |
medová s kvasnicovým zákalem |
VŮNĚ |
ovocná chlebnatá |
CHUŤ |
lahodná sladová a ovocná s hřebíčkovými odstíny, vyšší říz. |
HOŘKOST |
nízká |
CHMEL |
cz žatecký + cz premiant |
SLAD |
český plzeňský, pšeničný, karamelový, karapils |
KVAŠENÍ |
svrchní |
DOSTUPNOST |
příležitostně |
POZNÁMKA |
Silnější verze pšeničného piva s tím, že jsou zde použity i pražené slady, které dodávají medovou barvu, ale i intenzivní sladovou chuť. Tekutý chléb v pravém smyslu slova. S tímto pivem ochutnáte historii. Weizenbock se vařil již ve středověku v klášterech, kde byl v období půstu jediným povoleným zdrojem energie a dobré nálady. Odtud pojem „ tekutý chléb“. My na půst nečekáme a Weizenbocka vaříme dle nás a Vás.
|
|
 |
 |
 |
|
|