Pivovar Matuška
    Naše pivo

Pivo Matuška vyrábíme řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace.Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa.Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt.V našem pivu zůstávají ve větší či menší míře pivovarské kvasinky, které obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky.Pivo vyrábíme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek.Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva.Tento způsob vaření je náročný na čas a tepelnou energii.

Vyrábíme svrchně i spodně kvašená piva.Svrchní kvašení je nejstarší způsob kvašení piva, kdy pivo kvasí při teplotách kolem 20st.C a kvasinky během kvašení stoupají na povrch hladiny.Piva takto vyráběná mají „květnatější“ vůni.Tímto způsobem se vyrábí pivo typu ALE, PŠENIČNÉ, STOUT a další druhy.Spodní kvašení je způsob kvašení , který se nejvíce rozšířil od poloviny 19.století.Při tomto způsobu pivo kvasí při teplotách do 12st.C a kvasinky sedimentují ke dnu kvasné nádoby.Piva takto vyráběná mají méně „květnatější“ vůni.Tímto způsobem se vyrábí pivo plzeňského typu, ležák a další.
Na každý způsob kvašení se používá rozdílný druh kvasinek. Svět piva je velice pestrý. Je definováno a popsáno kolem 90 druhů piva, která ve světě existují.

My, kromě českého plzeňského druhu, vaříme i několik druhů ze světové kolekce.

Pivo Světlé
Pivo Pšeničné
Pivo California
Pivo Raptor
Pivo Weizenbock
Pivo Černá Raketa
Pivo Tmavé
Pivo Námořník
Pivo Zlatá Raketa
Apollo Galaxy
 

Pivovar Matuška | U Radnice 115, 267 42 Broumy
tel. 606 623 787, 723 983 594 | info@pivovarmatuska.cz